Controller …………multi-tasker of manusje van alles?

  • Berichtcategorie:Uncategorized

Bij veel bedrijven is de controller van het bedrijf de spin in het web. Dat is ook logisch want alle informatie komt op zijn bordje. Er gaat geen betaling de deur uit (of komt erin) of hij weet ervan. En als dat de situatie is, is het in het MKB blijkbaar moeilijk voor een controller om zich te focussen op zijn administratie.

Het is natuurlijk ook veel enerverender om je als controller te bemoeien met allerhande ICT-aangelegenheden, personeelsbeoordelingen, verzekeringskwesties, verhuizingen, etc. ………… soms met verrassende gevolgen!

De primaire taak van een controller is om management-informatie aan te leveren op basis waarvan de directie het bedrijf kan sturen. Dat betekent dat deze persoon goed moet nadenken over de inhoud van de administratie en wel heel primair over de indeling van grootboekrekeningen, kostenplaatsen, projecten, etc. En ook niet onbelangrijk is de manier van boekhouden, waarmee we bedoelen of een bepaalde post in de juiste periode wordt geboekt of misschien over meerdere periodes verdeeld moet worden.

Het lijkt zo simpel allemaal, maar het is o zo belangrijk. Zeker in hectische tijden!