Hoe kan ik FinForce installeren?

De installatie van FinForce is eenvoudig. Hieronder vindt u een overzicht van de screenshots, die u tijdens de installatie tegenkomt met daarbij een toelichting. Op de CD-Rom vindt u de software met als installatiebestand setup.exe. Via de verkenner start u de installatie door hier op te dubbelklikken met uw linkermuisknop.

Inhoud CD-ROM

Hierna komt u in onderstaand opstartscherm en klikt u op ‘doorgaan’ om verder te gaan.

Welkomstscherm

Klanten die voor de duur van een kennismakingsperiode van onze software gebruik maken, ontvangen van ons na afloop van deze periode, indien de kennismaking wordt omgezet in een definitieve licentie, een licentie- en onderhoudsovereenkomst op papier. Hieronder kiest u voor ‘doorgaan’.

In onderstaand scherm vult u uw naam en bedrijfsnaam in en gaat u door met ‘doorgaan’.

Invoer van uw gegevens

FinForce kunt u stand-alone op uw lokale C-schijf installeren en ook op het netwerk. U kunt dat in onderstaand scherm aangeven.

Locatie voor installatie

Tijdens de installatie worden snelkoppelingen aangemaakt, die u via de Windows-Start knop (Programma’s) ziet verschijnen. Hieronder maakt u uw keuze voor wie FinForce toegankelijk moet worden en gaat u door met ‘doorgaan’.

Onderstaand scherm spreekt voor zich.

En natuurlijk wordt u geïnformeerd over de voortgang van de installatieprocedure.

Na afloop verschijnt automatisch onderstaand scherm en kiest u ‘afronden’.

Als u vervolgens FinForce wilt opstarten, doet u dat via de Windows-Start knop, u selecteert ‘Programma’s  en ziet hieronder de FinForce mogelijkheden. Om FinForce op te starten selecteert u de FinForce button en om de koppeling op te starten, selecteert u de button ‘Importmodule FinForce’. U selecteert dus de FinForce button.

Vervolgens wordt FinForce opgestart en gebruikt u de codes, die u van ons heeft ontvangen voor ‘naam’ en ‘wachtwoord’.

U logt met deze gegevens in en komt dan in onderstaand scherm. Om deze installatiesleutel te ontvangen (is een éénmalige actie) neemt u contact met ons op (telnr. 073-5516917) en geeft u uw installatiecode door en ontvangt u van ons uw installatiesleutel.

Hierna ziet u onderstaand scherm en kunt u met FinForce aan de slag.

Akkoordmelding sleutel

De installatie van netwerkversies gaat identiek. Het grote verschil is echter dat de systeembeheerder in de eigen netwerkomgeving toegang verleent of juist kan beperken tot bepaalde delen van de FinForce-directory. In het algemeen is het dan belangrijk om de gebruiker toegang te geven tot de volgende executables:

  1. APPBeheer.exe
  2. FFE_UNLCK.exe
  3. ffe3.3.exe (en latere versies van FinForce)
  4. ffe_imp3.0.exe (en latere versies van de Importmodule)