Onbeperkte financieringsmogelijkheden………………..gelooft u het zelf?

  • Berichtcategorie:Uncategorized

Wordt u als ondernemer ook zo vrolijk van al die mooie tv-reclames van banken, die over de ether de huiskamer binnen komen? Laatst zag ik een tafereeltje, waarbij een beginnend mode-ontwerpster met groot enthousiasme aan haar vriendin vertelde over de succesvolle presentatie aan een potentiële opdrachtgever, die zij net achter de rug had. Dit speelde zich allemaal af in een damestoilet, waar dit telefonische gesprek werd opgevangen door een schalks kijkende relatiebeheerder van een bank.

De onderneemster in spé vertelde haar vriendin uitvoerig dat haar nieuwe kledinglijn met groot enthousiasme ontvangen werd, maar de vraag rees natuurlijk hoe de productie en logistiek financieel allemaal in goede banen moest worden geleid. Wij zagen hoe de relatiebeheerder haar wenkbrauwen fronste en haar visitekaartje in de spiegelrand legde………..en daarna met een veelbetekenende blik de toiletruimte verliet.

In het volgende shot bent u getuige hoe de startende onderneemster duidelijk geïnteresseerd raakt in de toenadering van de bankier en zowaar met haar aan de praat raakt. De laptop gaat open en de suggestie wordt gewekt alsof alles haalbaar is. Volgens mij zien we nog net niet hoe de handen worden geschud.

Kunt u het zich voorstellen? Een startende jonge onderneemster zonder enig trackrecord in de modebranche die met groot enthousiasme door een bank wordt binnen gehaald. Net terug uit een bespreking en natuurlijk direct tot zaken komt? Helemaal nog niet berekend hoe ze het gaat organiseren, hoeveel geld ze daarvoor nodig heeft …………… en nog belangrijker ………..hoe snel ze het terug gaat betalen.

Vervelend voor een ondernemer, zulke misleidende reclames, want de werkelijkheid is natuurlijk veel minder rooskleurig dan dat dit filmpje suggereert. Uiteraard staat het eenieder vrij om zijn diensten aan te prijzen, maar hoe vervelend kan het zijn als ondernemers daardoor op het verkeerde been worden gezet. Hierdoor onvoorbereid een gesprek met de bank ingaan, omdat ze door de reclames denken dat elk goed plan gefinancierd kan worden.

Als u wilt weten welke valkuilen u echt kunt tegenkomen in het gesprek met de bank ……………… en nog beter……….kunt omzeilen …. brengt u dan gerust een bezoekje aan onze stand samen met King op de IT-beurs Financial Systems op 6 juni a.s. in Nieuwegein.