Van Passief naar Pro-Actief …. het 5-stappen-plan!

bij FinForce hebben we nagedacht over hoe we accountantskantoren kunnen helpen bij de opzet van een toekomstgericht adviestraject, het zgn. 5-stappen-plan. De basisgedachte daarbij is dat u probeert vanuit vaste contactmomenten met uw relatie een gesprek aan te gaan en daarbij een ‘ongoing-adviestraject’ opstart, waarbij op basis van actuele informatie de vinger aan de pols wordt gehouden.

Het voordeel hiervan is dat u hierdoor sneller van te voren geïnformeerd bent over zaken die op korte of lange termijn gaan spelen, waardoor verrassingen worden voorkomen.

  1. Gebruik de bespreking van de jaarrekening als uitgangspunt voor de bespreking van de toekomst.
  2. Gebruik deze informatie voor de opmaak van extrapolatie van de realiteitscijfers richting de toekomst.
  3. Presenteer deze rapportage over het komend jaar incl. budget en liquiditeitsbegroting.
  4. Bespreek periodiek (per kwartaal) de vergelijking van het budget versus realiteitscijfers.
  5. Pas de liquiditeitsbegroting aan in een forecastmodel.

Als u met FinForce een dergelijk adviestraject samen met ons opzet, is de kans van slagen bijzonder groot dat u door het regelmatig overleg met uw relaties meer adviesuren kunt inzetten voor een adequate en professionele begeleiding.

Laat u verrassen door het gemak waarmee u dit met FinForce kunt realiseren, doordat wij rechtstreeks aansluiten op de administratie van uw relatie. Wilt u hier meer over weten, neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht