Prognosetool voor forecasten

Een budget heeft altijd een taakstellend karakter en presenteert in principe de oorspronkelijke doelstelling voor het komend boekjaar. Door regelmatig de realiteitscijfers in te lezen is het gemakkelijk om een budgetvergelijking te maken en op basis daarvan te stellen of het budget moet worden aangepast.

Screenshot forecasten

 

Dit heet het actualiseren van uw begroting, ook wel forecast of prognose genoemd. Het aangename van FinForce is dat u uw oorspronkelijke blik op de toekomst gemakkelijk kunt bijstellen op basis van de automatisch ingelezen realiteitscijfers èn uw bijgestelde verwachtingen over de toekomst en zodanig dat u het overzicht over het hele jaar vasthoudt.

Bovendien kunt u uw liquiditeitsontwikkeling opnieuw bepalen door deze af te stemmen op de meest actuele balanspositie, die u met onze Importmodule heeft ingelezen. Voor u heeft dit het voordeel dat het maken van een forecast erg weinig tijd kost en u veel mogelijkheden biedt om de uitkomsten te analyseren.

 

CashController

Onze nieuwste ontwikkeling is CashController. Hiermee kunt u nog gemakkelijker uw forecast bijstellen en wordt uw liquiditeitsplanning automatisch hierop bijgesteld. Zodat u zelf nog meer grip krijgt op uw financiële huishouding!

Ga naar CashController

cashcontroller-inzicht-geldstromen