Budgetbeheer in 5 stappen

In 5 stappen realiseert u uw budget. Slimme rekenfuncties in een geïntegreerde database zorgen voor een naadloze berekening van uw winst, liquiditeit en balans! Zodoende bereikt u met FinForce een systeem van dynamisch budgetbeheer. Waarbij gebruik wordt gemaakt van een unieke combinatie van rapportage- en rekenkracht!

FinForce zorgt voor een automatische integrale berekening van uw essentiële uitgangspunten naar uw totale toekomstige financiële huishouding. Het budgetbeheer in uw onderneming wordt daarmee veel gemakkelijker.

In onze praktijk onderscheiden we  twee soorten scenario’s.

  1. Het budgetscenario, waarin het jaarbudget als uitgangspunt wordt gebruikt voor de vergelijking met de realiteitscijfers. Dit budget wordt in principe niet gewijzigd.
  2. Het forecast-scenario, waarmee periodiek op basis van de meest actuele cijfers èn de meest actuele inzichten over de nabije toekomst…………..het oorspronkelijk budget wordt aangepast.

Om dit budgetbeheer te realiseren, kent FinForce ook hiervoor een 5-stappen-plan:

  1. Exploitatiebegroting en seizoenspatroon
  2. Spelen met formules en variabelen om o.b.v. uitgangspunten te budgetteren
  3. De werking van een rolling forecast
  4. De invoer van het investeringsplan
  5. De afloop van de beginbalans
  6. Fiscale uitgangspunten

Door al deze onderdelen te doorlopen komt u automatisch bij de beoordeling van uw financiële toekomst.

Wilt u meer weten over de voordelen van budgetbeheer met FinForce in uw organisatie, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht